Sok z kiszonych buraków Butelka 700ml

SKB700ml

Nowy produkt

490 Szt.

15,00 zł brutto

Więcej informacji

Sok z kiszonych buraków.

Opis produktu:

Produkt oparty na tradycyjnej, domowej recepturze,
otrzymany ze świeżych buraków polnych.

Sok kiszony z buraków najlepiej stosować codziennie, by skorzystać z jego właściwości.
Wpływa on pozytywnie m.in. na układ krwionośny, pokarmowy i nerwowy.
Może obniżać poziom tłuszczów we krwi oraz wzmacniać układ kostny.
Przepis na sok z buraków kiszonych jest prosty i ma niewiele składników.

Sok z kiszonego buraka, tak jak sok z innych kiszonych produktów,
np. kapusty czy ogórków, ma właściwości prozdrowotne
dzięki niskiemu (kwaśnemu) odczynowi pH,
a także zawartości pożytecznych bakterii.
Dzięki tym cechom sok z kiszonego buraka czerwonego może
pozytywnie wpływać na organizm, jeśli stosuje się go regularnie przez długi czas.

Sok z kiszonych buraków: właściwości lecznicze i zastosowanie

Sok z kiszonego buraka właściwości lecznicze zawdzięcza zawartości kwasu mlekowego,
a także witamin i minerałów. Duża ilość kwasu mlekowego wiąże się z zawartością w soku
z kiszonych buraków pałeczek tego kwasu, dzięki czemu jest on naturalnym probiotykiem.
Pozytywnie wpływa to na naturalną florę bakteryjną jelit, ponieważ jest ona stymulowana do rozwoju.
Dzięki temu sok z kiszonych buraków właściwości ma także ochronne
i wspierające układ odpornościowy.
Regularnie pity sok z kiszonych buraków zmniejsza ryzyko infekcji.

Witaminy i minerały zawarte w soku z kiszonych buraków to:
witaminy A, C, E, K oraz witaminy z grupy B (w tym kwas foliowy, czyli witamina B3 lub inaczej PP);
wapń, potas, żelazo, magnez oraz fosfor.

Tak bogaty skład oddziałuje na organizm kompleksowo.
Pozwala zachować na dłużej młody wygląd, dba o wzrok, a także o układ krwionośny.
Pozytywnie oddziałuje na układ nerwowy oraz układ kostny.
Sok z kiszonych buraków w ciąży jest pożyteczny ze względu na zawartość
m.in. kwasu foliowego, ważnego składnika dla rozwoju układu nerwowego płodu,
a także zawartość żelaza, które chroni przed anemią ciążową.

Sok z kiszonego buraka przyspiesza wydalanie z organizmu kwasu moczowego.
Tego rodzaju detoksykacja stanowi profilaktykę kamicy nerkowej oraz wspiera leczenie chorób reumatycznych.
Wspomaga także odchudzanie.
Redukcja masy ciała może być szybsza też dlatego,
że sok z kiszonych buraków pozytywnie wpływa na trawienie
i zmniejsza poziom cholesterolu.

Betanina zawarta w soku z buraków kiszonych ma właściwości przeciwutleniające.
Oznacza to, że chroni ona komórki przed rakiem.
Substancja ta może być stosowana w profilaktyce
nowotworów oraz wspomagająco w ich leczeniu (zwłaszcza raka pęcherza, raka żołądka i raka jelita grubego).

Składniki:

Świeże buraki, czosnek, chrzan polny, koper polny,
woda ze studni głębinowej, sól kamienna, gorczyca

Przechowywać  w suchym,
chłodnym i zaciemnionym miejscu.


Wartość odżywcza w porcji 100g     


Energia               127kJ/30kcal
Tłuszcz                0,4g,    w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany       4,8g,     w tym cukry  0,2g
Białko                  1,8g
Sól                       0g

Pojemność           700ml
Masa netto           580g